Annons

Annons

De som tar selfies är ofta mer nöjda med sitt utseendeTar du selfies flera gånger om dagen? En studie visar att de som tar många selfies ofta är väldigt nöjda med sitt utseende jämfört med vad många andra är som inte tar selfies så ofta.

En ny studie visar att personer som tar flera selfies om dagen ofta är väldigt nöjda med sitt utseende. Den visade också att selfie-älskare ofta tycker att de är lite snyggare jämfört med vad personer som inte tar selfies lika ofta gör. Oavsett om du tar många selfies eller inte så gillar vi på FRIDA såklart ALLT som ger ett bättre självförtroende!

Annons

Genom att undersöka 198 studenter, där 100 stycken tog selfies ofta och 98 stycken sällan eller aldrig gjorde det, kom forskarna fram till resultaten.

Det togs två bilder på varje deltagare – en selfie och ett vanligt porträtt som togs av en fotograf. Därefter fick deltagarna bedöma sina två bilder och avgöra hur snygga de var och hur många likes de trodde att de skulle få om bilden laddades upp i sociala medier.

De som ofta tog selfies tyckte bättre om sin selfie än porträttet som tagits av en fotograf. En jury på 178 personer, som inte var med i studien, fick sedan bedöma bilderna och då tyckte de överlag att porträttbilderna var bättre än selfien.

– Selfie-människorna överskattade sina positiva attribut som kom fram via deras selfies. De tyckte att de såg bättre ut på bilderna som togs av sig själva. Men i verkligheten uppfattades selfie-bilderna som mindre attraktiva än bilderna som togs av en annan person, säger en av forskarna bakom studien.

Läs även:
12 grejer bara selfie-älskare förstår
19 problem du bara förstår om du ALLTID tar selfies
Den här tiden på dygnet blir din selfie allra bäst

Källa: The Guardian
Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar