Annons

Annons

De 10 märkligaste glassmakerna som Ben & Jerry’s släpptÄlskar du Ben & Jerry's? Det är klart att du gör. Här är topplistan på de absolut konstigaste smakerna som glassföretaget släppt!

Cookie Dough, Half Baked, Chocolat Fudge Brownie, Phish Food… Listan på magiska smaker som Ben & Jerry’s har släppt är lång. Men det finns faktiskt en hel del smaker som är lite mer tveksamma än andra, nu har glassföretaget listat sina konstigaste smaker.

Annons

Missa inte:
Glasstacon är här (det enda du behöver i sommar!)
Så gör du din egen Ben & Jerry’s-glass
Här är glassarna som försvinner i sommar

#1: Lemon Poppy Seed 2
En glass med smak av citron och vallmofrön. Det här låter ändå inte jättekonstigt, eller? Men tydligen var det här deras andra försök och det gick verkligen inte hem hos glass-lovers, speciellt inte fröna som fastnade i tänderna.

Gilla FRIDA på Facebook

Wrap up your week – and your ice cream.

Ett foto publicerat av Ben & Jerry's (@benandjerrys)

#2: Candied Apple
Kanderade äpplen är en storfavorit i USA. Det är alltså ett äpple doppat i sockerlag så skalet blir alldeles hårt. Det här gjorde Ben & Jerry’s ett tappert försök att efterlikna – men tydligen gick det inte så bra.

#3: Sweet Sassafras
Det här är SÅ konstigt. Det märks inte på namnet men det här är alltså en julmustglass (nej, vi skojar inte!). Det här gjorde verkligen inte alls succé och smaken togs bort ganska snabbt.

#4: Buttery Udders
Den här smaken bestod till stor del av irländsk gräddlikör… Hm, inte jättesugen på att testa.

Step one: find a friend. Step two: eat BRRR-itos.

Ett foto publicerat av Ben & Jerry's (@benandjerrys)

#5: At the ChocoBanana
Det finns en väldigt populär efterrätt som heter Bananas Fosters som består av vaniljglass, banan och en sås gjord av smör, socker, råsocker och kanel. Det här låter ju så gott, men som en glassmak blev det ingen hit.

#6: Grape
Har du smakat grapefrukt? Om inte: det är en väldigt besk smak. Och det här tyckte de flesta att absolut inte passade i glass, vi är nog villiga att hålla med.

#7: Apple Pie a la Mode
Det första du tänker när du läser namnet på den här smaken är väl att den skulle smaka äppelpaj, men nej. Tydligen ska den smaka som Thanksgiving doftar. Vi är inte helt sålda…

#8: Hibiscus 2
Så här skriver de om den här smaken:

”Hibiscus 1 passerade inte godkänd i protokollet och när vi försökte att lära från våra misstag omgång 2 var det enda vi tog med oss att vi kanske inte ska göra mer glass som smakar som blommor.”

Here's to the weekend! Photo by @allieseidel

Ett foto publicerat av Ben & Jerry's (@benandjerrys)

#9: Hawaiian Cool
Det här blev en tropisk blandning av ananasglass och chokladbitar, det låter ju fantastiskt?!

#10: Maple Hippie 2
Den här smaken kom till för att nötallergiker skulle få äta en glass som smakade nötter – utan att innehålla nötter. Istället består den av solrossmörglass, virvlar av lönnsirap och chokladkaksbitar.

Du kommer också gilla:
Nu kan det bli godisförbud i svenska butiker
Här är årets glassnyheter 2016 från SIA – de är bäst i test
Recept: Lakritsglass med turkisk peppar (så sjukt gott!)

Foto: Instagram

Annons
Annons


AnnonsLaddar