Annons

Annons

Därför ska du (inte) dejta din killkompisNi gillar varandra och har kul ihop. Men är det dags att ta vänskapen ett steg längre? Vi listar för- och nackdelar med att bli tillsammans med en killkompis.

För:
+ Ni känner varandra väldigt bra. Det lär inte dyka upp några nya sidor hos honom som du inte redan känner till.
+ Han har förmodligen redan sett dig osminkad i mjukiskläder. Du slipper vara supernervös inför era dejter.
+ Du känner redan hans kompisar och familj och vet därmed vilka han umgås med. Inga läskiga överraskningar där inte!
+ Ni kommer att ha lättare att prata med varandra. Förmodligen kommer inget kännas pinsamt ihop med honom.

Annons

Emot:
Om ni gör slut kommer er vänskap men största sannolikhet inte att vara densamma som innan. Det är oftast någon som blir sårad när man gör slut, att föreslå att ni ska bli vänner igen i en sådan situation är inte schysst.
Om ni går i samma klass eller hänger i samma gäng har ni förmodligen många gemensamma kompisar. Kul kan tyckas, men ett förhållande mår faktiskt bra av att man har egna vänner som man kan hänga själv med.
Det där pirret som uppstår när man träffar en ny person kommer inte riktigt infinna sig. Ni har ju redan setts hundra gånger.
Hans egenskaper som du tyckte var gulliga när han var din kompis kan bli det som du stör dig på när han är din pojkvän. Förut var han rolig och lättsam, nu känns han oseriös. Du tyckte att han var jättebra på att snacka och muntra upp dig, men hur bra är han egentligen på att lyssna?

Annons
Annons


AnnonsLaddar