Annons

Annons

Därför kan det göra ont när du har sex

sex gör ont

Gör det ont när du har sex?Sex ska förknippas med något som är skönt och härligt, men ibland är det inte alltid så. Här är fem anledningar till varför det kan göra ont att ha sex.

1. Inte tillräckligt upphetsad
Att börja ha vaginalt samlag innan du är tillräckligt upphetsad är inte en bra idé, då det inte alls kommer vara skönt. Bara för att din partner är redo behöver inte det betyda att du är det. När tjejer blir kåta produceras vätska i snippan som gör att vi blir våta. Fortsätt med förspel tills du är där och använd glidmedel som en extra hjälp.

Annons

2. En infektion
Svamp- och urinvägsinfektioner är vanligt och går att åtgärda med hjälp av antibiotika som skrivs ut av läkare. Att ha sex under behandlingskuren kan ibland vara allt annat än bekvämt. Prata med din läkare om du ska vänta ett tag innan du har sex igen.

mens gör ont sex

Vissa får ont när de ska ha mens.

Läs även:
Sex magiska saker du inte visste om klitoris
Att ha sex första gången är bättre i dag än förr
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

3. Öm på grund av mens
Vissa gillar att ha sex under mensen då det gör oss tjejer lite extra känsliga. Andra tycker bara att det gör ont då många känner sig svullna och ömma under de här dagarna. Mensvärk kan också bidra till att vi känner oss noll sugna just då. Om ni ända vill mysa till det: Testa att smeka varandra utanför kläderna och underkläderna. Det kan till och med få spänningarna att släppa.

4. Använder tvål
Många tjejer oroar sig över hur snippan luktar och använder olika sorters tvål för att dölja den naturliga doften. Men så här är det: ingen snippa luktar blommor och vatten är det bästa du kan använda. Att utsätta könet för parfymerade intimprodukter irriterar och kan leda till torrhet. Inte så kul, eller hur?

5. Vestibulit
Om du har vestibulit gör det ont i slidöppningen när du har samlag även om du är upphetsad. Det beror på att nerver i slemhinnorna runt öppningen har blivit överkänsliga. Var tionde kvinna mellan 18 och 25 år är drabbad och det kan bland annat uppkomma av p-pilleranvändning, stress och att du har sex när du inte har lust. De flesta blir däremot bra med behandling. Kontakta ungdomsmottagningen för vidare hjälp.

Läs mer om sex och kärlek:
11 saker du borde veta om flytningar
Svaren på sexfrågorna du inte vågar ställa
Sex sanningar och myter om sex

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar