Annons

Annons

Därför är det bra att dina föräldrar tjatar på digTycker du att dina föräldrar tjatar för mycket på dig? Well, tänk en gång till - forskare menar att det kan göra dig framgångsrik.

Till att börja med – visst har alla varit med om att föräldrar tjatar rätt mycket emellanåt? Okej, så långt är vi överens. Men att tjatet skulle kunna vara bra för unga och att det till och med kan göra en framgångsrik i längden – det låter lite konstigare.

Annons

Dock visar en brittisk studie som utfördes mellan 2004 och 2010 med 15 500 elever att de tjejer som hade föräldrar som tjatat på dem under sin uppväxt tjänar mer och är mer framgångsrika som vuxna. Say what?

kylie jenner mamma

De barn som hade föräldrar som tjatar mycket under deras uppväxt hade dessutom större chans att börja på universitetet i framtiden och blev mer sällan gravida som tonåringar.

Så okej – om det innebär att man tjänar cash och blir framgångsrik i framtiden kanske det är okej att stå ut med lite tjat från föräldrarna… Fast det behöver du ju inte berätta för dem, heh!

Läs mer:
Därför vill Snapchat få dina föräldrar att hänga där
14 vanliga tjejnamn från år 1999-2004 (och vad de betyder!)
Krönika: ”Bra betyg gör dig inte till en bättre människa”

Annons
Annons


AnnonsLaddar