Annons

Annons

Dags att göra slut? (så gör du!)Att bli lämnad kan vara fruktansvärt. Men att vara den som dumpar är inte heller lätt. Här är de snällaste och mest effektiva sätten att avsluta ett förhållande på.

När ni…

… är kvar i chat-stadiet:
Det enklaste kanske vore att bara sluta svara och ignorera. Men det är ett fegt sätt att ta sig ur situationen. Även om hen är störig och bombar dig med emojis kan du avsluta genom att säga ”du är rolig, men jag pratar med en annan person. Hoppas du hittar din drömtjej”. Om hen frågar om ni ska hitta på något kan ditt svar vara ”Det var kul att snacka, men jag tycker inte att vi verkar passa ihop. Tack för erbjudandet”. Var ärlig men snäll.

Annons

… har dejtat ett par gånger:
Om du efter ett par dejter känner att hen inte är någonting för dig ska du inte känna skuld för att du inte ger det fler chanser. Ring eller sms:a och var rak och ärlig. Säg ”du är jätterolig, men jag känner tyvärr inte det jag vill känna”. Ge inte falska förhoppningar genom att säga att du ”är lite upptagen med skolan”. Låtsas inte som ingenting inför er tredje dejt, för att väl på plats berätta att du inte vill fortsätta ses, då är risken stor att personen blir extra besviken när hen hoppades på en rolig dejt.

What? Därför blev Zac Efron dissad av alla på Tinder

… har varit tillsammans några månader:
Förvarna personen genom att ringa eller sms:a och säg att ni behöver träffas och prata. Ta inte snacket över telefon även om hen är nyfiken på vad du har att säga. Strö inte salt i såren genom att påpeka alla saker som inte fungerade, utan berätta bara att du inte känner någon kemi emellan er alternativt att känslorna har svalnat. Nämn gärna hens positiva egenskaper men var noga med att budskapet ”vi passar inte ihop” eller ”vi borde inte ses mer” är tydligt. Annars kommer personen hoppas på att ni blir tillsammans igen.

… varit ihop i över ett år:
Be om att få komma hem till din partner, då kan du gå hem när du vill och slipper riskera att behöva ”knuffa ut” hen. Ge tydlig information, säg inte ”vi kanske borde ha en paus” för att vara snäll. Det innebär bara ett långt och plågsamt farväl. Säg klart och tydligt att du vill göra slut och vad det beror på. Låt hen få ställa frågor så att ni kommer till ett avslut, då känns det enklare om ni tvingas se varandra i skolan. Var försiktig med att trösta allt för mycket, det kan ge fel signaler. Lämna det till personens kompisar.

Kom ihåg!
Du är inte taskig för att du gör slut. Det är däremot taskigt att ”stå ut” i ett förhållande för att sedan göra slut flera månader senare. Då har din partner kanske fått ännu starkare känslor för dig. Kan ni inte fortsätta utvecklas tillsammans bör ni helt enkelt göra det var för sig. Det är det enda rätta mot er båda två.

Läs även:
7 anledningar till att dejta någon som du redan känner
Här är appen som läker ditt krossade hjärta
Är hen rätt eller fel för dig? Så vet du!

Av: Johanna Bengtsson
Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar