Annons

Annons

Contourpaletten som är bäst i testDet kryllar av contourpaletter i sminkhyllorna. Men vilken är egentligen bäst? FRIDA har testat sex varianter!

Contourpalett1

”Face sculptor”, IsaDora.

Pris: 199 kr.
Omdöme: En smidig palett som passar perfekt för dig som är contour-nybörjare. Den är lätt att jobba med och produkten släpper ifrån sig en ganska liten mängd i taget. Resultatet blir naturligt med risk för bland panna på grund av highlightern. Enkel att ta med i sminkväskan och bättra på under dagen.
Betyg: FFFF

Annons

Contourpalett3

”Contouring kit”, Viva la Diva.

Pris: 249 kr.
Omdöme: Den innehåller sex puderskuggor, två med neutrala toner (att grunda med), en highlighter, två bruna toner och ett rouge (som kan kännas för mörkt för vissa). Det blir ett naturligt resultat som du kan bygga på beroende på hur mycket du väljer att applicera. De två, matta skuggorna känns lite onödiga och det är svårt att första deras funktion.
Betyg: FFF

Contourpalett2

”Ultra Contour Palette”, Makeup Revolution/Nordicfeel.se.

Pris: 125 kr.
Omdöme: Här finns färger som passar de flesta då den innehåller åtta nyanser. Det är kul att testa sig fram och lära sig hur du contourar med den. Däremot så är skuggorna väldigt små (påminner mer om ögonskuggor) och tar slut ganska fort. Dessutom så smular de en hel del och paletten känns ganska plastig vilket nog beror på det låga priset.
Betyg: FF

Tips: Så applicerar du highlighter

Contourpalett6 NY

”Master Sculpt”, Maybelline.

Pris: 129 kr.
Omdöme: Produkten hade varit lättare att jobba med om den tillhörande penseln sett annorlunda ut. Den avlånga penseln gjorde det svårt att applicera på mindre områden som näskanten, samt att det var samma pensel till både highlighter och bronzer. Resultatet blev naturligt med undantag för att highlightern inte syntes. Det blev en viss skillnad mot innan, men inte tillräcklig, och resultatet blir en naturlig solkysst hy.
Betyg: FF

Contourpalett4

”Contour pro palett”, Nyx.

Pris: 249 kr.
Omdöme: En palett med flera färger vilket gör det lättare för dig att hitta nyansen som passar bäst till din hudton. Däremot känns det lite onödigt då en del av skuggorna inte används alls. Produkten är lättapplicerad och det blir en viss skillnad. Resultatet känns fräsch och naturligt, men inte speciellt mycket contouring.
Betyg: FFF

Contourpalett5

”Duo Contouring”, Make Up Store.

Pris: 275 kr.
Omdöme: En krämig produkt som är väldigt lätt att jobba med. Tack vare konsistensen kan du utöva en väldigt extrem contouring med produkten som du tonar ut med hjälp av en make up-svamp. Highlightern är väldigt ljus och det enda negativa är att det kan vara svårt att få ett naturligt resultat. En perfekt produkt för den vana sminkaren, som håller i stort sett hela dagen.
Betyg: FFFF

Läs också:
Sex vanliga misstag du gör med torrschampo
Så lyckas du med brun utan sol
Så blev Kendall Jenner av med sin akne på kroppen

Foto: IBL

Annons
Annons


Annons
Laddar