Annons

Annons

15 saker som du absolut behöver veta om sexSex ska alltid vara något roligt och skönt – oavsett om du har det tillsammans med en partner eller på egen hand. FRIDA har listat 15 saker som du borde veta om sex.

Är du nyfiken på sex, men känner att du inte har någon att fråga? Lugn! FRIDA listar 15 saker som du borde veta om allt från hångel och könssjukdomar till orgasmer och onani.

1. Hur hånglar man egentligen? Det är faktiskt inte alla som vet vad som egentligen skiljer en kyss från ett hångel men FRIDA har givetvis svaret på den frågan!

Annons

2. Hur är det att ha sex första gången? Svaret på den frågan varierar såklart från person till person, men här kan du läsa när några FRIDA-läsare berättar om hur det var för dem när de förlorade oskulden.

3. Det är helt normalt att vara nervös. Första gången som man har sex är det ingen som är expert, det krävs helt enkelt lite övning. Självklart finns det tips på hur du kan förbereda dig inför din sexdebut som kan dämpa din nervositet.

4. Hur ser det ut när en snoppbärare och en snippbärare har sex? Det är helt normalt att vara nyfiken på hur kroppen fungerar och ser ut under sexet. Det har gjorts en video med hjälp av ultraljud som visar detaljerat hur det egentligen ser ut när ett par har sex – inifrån. Visst är det coolt?!

5. Hur trär man på en kondom? Det är inte helt enkelt att veta hur man ska skydda sig under samlaget, men det är otroligt viktigt att du alltid gör det! Kondom är det vanligaste preventivmedlet och det är faktiskt inte alls svårt att trä på den, och om du vill kan du alltid öva på en gurka eller en banan innan.

6. Skydda dig mot könssjukdomar. Det finns väldigt många olika könssjukdomar, vissa mindre allvarliga än andra. Kondom är dock det bästa alternativet som skyddar mot flest könssjukdomar. Men hur blir man egentligen smittad av en könssjukdom?

7. Vad betyder förspel? Innan du ska ha sex är det viktigt att du och din partner har förspel så att ni båda är tillräckligt upphetsade. Då blir det både skönare och enklare! FRIDA ger dig sex tips på sexiga förspel som du kan testa med din partner.

8. Glöm inte bröstvårtorna! Visste du att dina bröstvårtor är en stor källa till njutning? Be din partner att stimulera dem när ni har sex, eller stimulera dem själv när du onanerar. Det finns många sköna fakta om bröstvårtor som du bör ha koll på för att göra sexet så mycket skönare!

9. Vad behöver du veta om snoppen innan du har sex? Om du ska ha sex med en snoppbärare så kan det vara bra att ha koll på vissa saker. Du vill säkert veta varför snoppen blir större vid sex, eller vilka områden på snoppen som är allra känsligast för beröring.

10. Vad gör egentligen pungen? Snoppbärare har, förutom snoppen, även pungkulor. Det är två känsliga ”bollar” som sitter under själva snoppen och det är viktigt att du behandlar dem med försiktighet – annars kan det göra ont. FRIDA har listat nio saker om pungen som du förmodligen vill ha koll på innan sexet.

11. Ibland kan snoppbärare ha svårt att få upp den. Det är inte alls särskilt ovanligt och kan hända då och då. Oftast beror det på nervositet och stress, men det kan även finnas andra orsaker som ligger bakom. Om du känner dig bekväm med din partner så kan ni prata om det eller ta hjälp av dessa tips och råd.

12. Orgasmer. Du har säkert läst en hel del om orgasmer lite här och var redan, men vad är en orgasm och hur känns det att få en? Hur lätt man har för att få orgasm varierar från person till person och för många krävs det mycket övning innan man får en.

13. Hur får jag en orgasm? Som det står skrivet ovan så är det inte helt enkelt att lyckas få en orgasm och det kan behövas hjälp från både din partner och dig själv. Vissa har lättare att få orgasm genom onani, medan andra föredrar att partnern gör det skönt för en. FRIDA ger dig flera orgasmtips – men glöm inte bort att sex kan vara skönt även om du inte får en.

14. Trötthet efter sex. Vissa upplever att de blir extremt trötta när de har haft sex, och det är absolut ingenting konstigt. Både killar och tjejer kan känna av det! Men vad beror det egentligen på?

15. Njut på egen hand. Du behöver inte en partner för att göra det skönt för dig, onani fungerar faktiskt precis lika bra. Många har dessutom lättare för att få orgasm på egen hand och onani är ett bra sätt för dig att lära känna din kropp. FRIDA ger dig här flera onanitips som du bör testa!

Läs även:
Sex magiska saker du inte visste om klitoris
Att ha sex första gången är bättre i dag än förr
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar