Annons

Annons

Allt du behöver veta innan du färgar håret hemma

Allt du behöver veta innan du färgar håret hemma


Det kan vara svårt att färga håret hemma, FRIDA listar allt du behöver veta innan du sätter igång!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Testa först
Färgen reagerar olika på olika hårfärger och kvalité. Testa färgen på en hårslinga för att se hur färgen blir på just ditt hår innan du färgar hela håret. Färgen kanske inte känns rätt eller så märker du att du behöver justera hur länge färgen sitter i.

Annons

2. Desto större förändring du vill ha desto svårare blir det
En tumregel är att om du vill ha tre nyanser mörkare eller ljusare än vad du har så ska du i stället gå till en frisör. Det kan lätt bli dassigt, fläckigt eller en annan färg än vad du tänkt dig annars.

3. Ha tillräckligt med färg hemma
Du vill inte ha kommit halvvägs när du märker att färgen inte räcker. Har du långt och tjockt hår kan 2-3 förpackningar behövas för att du ska få en jämn och fin färg.

4. Färga inte färgat hår
Då kan håret lätt ta till sig olika mycket av färgen och det blir ojämnt. Färgerna kan också reagera på varandra och ge ett annat resultat än du tänkt.

5. Undvik att tvätta håret samma dag som du ska färga det
När du tvättar håret försvinner det naturliga fettet från din hårbotten och det är större chans att du kommer reagera på färgen.

6. Skydda din hud
Använd handskar och smörj in hårfästet med olja för att slippa få färgfläckar på händerna och i ansiktet!

7. Dela upp håret
Var noga med att dela upp håret ordentligt när du lägger i färgen för att få en jämn färg. Kom ihåg att det är lättare att färga hela håret än att göra slingor eller ombre.

1. Permanent hårfärg från Mood.
2. Semipermanet hårfärg från Fudge.
3. Toning från L’oreal.
4. Blekning från Schwarzkopf.

Välj rätt färg!
Permanent: Den permanenta färgen öppnar upp hårstrået och försvinner inte. Enda sättet att få tillbaka din naturliga hårfärg är att låta det växa ut.
Semipermanent/intensivtoning: En semipermanent färg eller intensivtoning som det också kallas är lite skonsammare mot håret än permanent färg. Den håller dock längre än en vanlig toning och kan hålla upp till 20 tvättar.
Toning: Färgen försvinner helt efter ett par tvättar. Redan under första tvätten släpper oftast mycket färg och är perfekt om du vill testa en ny hårfärg. Håller ca 6-8 tvättar.
Blekning: Blekning använder du om du vill göra ditt hår ljusare. Den fungerar som permanent färg.

Alla produkter i den här artikeln är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Av: Anna-Sara Nilsson El Kady
Foto: IBL

Läs också:
Kändisarnas galna hårförvandlingar
Bästa knepet för att slippa få nagellack utanför nageln
10 grymma tips för dig med tunt hår

Annons
Annons


AnnonsLaddar