Annons

Annons

7 onödiga kroppsdelar (som du egentligen inte behöver!)Har du någon gång funderat över varför du har vissa kroppsdelar? Vad är exempelvis öronsnibbar bra för? Här är sju kroppsdelar vi klarar oss utan!

Det finns minst sju onödiga kroppsdelar som människan har och som inte fyller någon som helst funktion. Man kan ju undra varför vi har dem, och om de någon gång för längesen var viktiga för vår överlevnad?

Annons

Enligt kändisläkaren Andrew Rochford skulle vi klara oss lika bra utan dessa sju kroppsdelar, skriver Daily Mail.

1. Bihålor
Har du haft bihåleinflammation någon gång? Då vet du hur jobbigt det är. Och det värsta av allt? Du behöver inte ens dina bihålor och inte ens läkarna vet varför vi har dem. Snacka om att bli plågad i onödan!

2. Blindtarmen
Blindtarmen fyllde en funktion för väldigt längesen när våra förfäder åt en sådan typ av mat som vi inte äter i dag. Då behövdes blindtarmen för att kunna smälta den maten, men i dag orsakar den bara smärta för väldigt många.

3. Manliga bröstvårtor
Att kvinnor behöver sina bröstvårtor för att amma är såklart jätteviktigt, men de manliga bröstvårtorna fyller absolut ingen som helst funktion.

kroppenBildkälla

4. Halsmandlar
Du märker inte av att du har några halsmandlar förrän de börjar svälla upp och göra riktigt ont. Och vad gör läkarna då? Jo, de opererar bort dem. Varför har vi ens halsmandlar från början?!

5. Öronmuskler
Öronmuskler är endast viktigt för dig som kan vifta på öronen (men kom igen, hur många kan det?). Förr i tiden använde människan öronmusklerna för att kunna lyssna efter vilda djur. Det gör vi ju inte alltför ofta i dag…

6. Gåshud
Du vet de där knottrorna som sprider sig över din hud när du fryser? Det kan nog faktiskt vara den mest onödiga kroppsfunktionen av dem alla. För väldigt längesen fick människan gåshud för att se mer hotfull ut för rovdjur. Eh…

7. Öronsnibbar
Nog för att vi älskar att kunna ha örhängen, men det är egentligen det enda som dina örsnibbar är bra för.

Läs också:
8 saker du absolut inte kan göra med din kropp
6 saker du förmodligen inte visste om tamponger
13 saker du borde veta om spermier

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar