Annons

Annons

5 enkla knep för att undvika finnar

5 enkla knep för att undvika finnar


Även om det är helt normalt och alla, mer eller mindre, får dem är det aldrig kul när en finne ploppar upp. Med de här enkla knepen tar du snabbt upp matchen mot de röda prickarna.

1. Sluta pilla
image.axd Bildkälla
Vi vet, det är hur svårt som helst att låta bli att klämma och pilla på de små rackarna. Men problemet blir ofta värre om du gör det. Är finnen inte helt redo eller att du gör det på fel sätt så kan det bli motsatt effekt. Från att vara en liten prick svullnar den upp och blir dubbelt så stor. Det kan dessutom bildas fler finnar bredvid.

Annons

2. Olika handdukar
Sumptuous Bath TowelsBildkälla
Att använda samma handduk till händerna och ansiktet är ett big no no. Du vill ju inte att all smuts och bakterier, som finns kvar trots att du tvättat händerna, ska hamna i ditt ansikte. Unna ditt face en ren och fräsch handduk efter att du tvättat bort sminket.

Gilla FRIDA på Facebook

3. Återfukta
moisturizerBildkälla
Många som har finnar väljer att hoppa över ansiktskrämen eftersom det är lätt att tro att det skulle göra en fet hy ännu oljigare. Men tänk om! Alla ansikten behöver fukt och risken finns att det börjar produceras ännu fler finnar om hyn blir uttorkad. Det stämmer däremot att en fet kräm eller olja kan täppa till porerna så satsa på en lätt variant. Fråga butikspersonalen om hjälp!

4. Slappna av
Teenage-girl-doing-yogaBildkälla
Det är bevisat att finnar kan vara direkt relaterade till stress så se över din livsstil. Får du tillräckligt med sömn, äter du bra och hur mår du egentligen? Det syns ofta utanpå hur vi känner oss inuti.

5. Minska bakterierna
HandCreamsBildkälla
Som tidigare nämnt är händerna riktiga bakteriehärdar och de vill man inte ha i ansiktet. Använd därför aldrig fingrarna, utan en spatel eller pensel, när du tar upp ansiktskräm, foundation eller concealer ur en burk. Annars frodas bakterierna i burkarna och hamnar sedan i ansiktet. Inte så trevligt, eller hur?

Annons
Annons


AnnonsLaddar