Annons

Annons

4 saker som händer i din kropp när du blir kåtDu kanske själv har märkt att kroppen känns annorlunda när du är kåt? Det beror helt enkelt på att det händer en hel i den som förbereder dig inför sexet.

Visst är det en härlig känsla att vara kåt? Förutom att ditt hjärta börjar bulta hårdare så händer det faktiskt fyra andra saker i din kropp när du blir upphetsad.

1. Musklerna spänns
Redan när du börjar bli kåt kommer musklerna att börja dra sig samman, precis som den gör när du får en orgasm. När musklerna spänns så börjar du också att svettas litegrann. Vissa börjar till och med skaka eller rycka i kroppen eftersom känslan är så härlig.

Annons

2. Din kroppstemperatur höjs
När du blir kåt kommer temperaturen, framför allt i området kring ditt kön, att höjas. Det beror på att blodflödet i kroppen ökar vilket gör att du känner dig varm.

3. Du blir våt
När du börjar bli våt så kallas det för lubrikation. Det är helt enkelt ett annat ord för glidmedel, men det kommer alltså från ditt underlivs egna vätskeproduktion. Det är kroppens egna glidmedel! Coolt, va? Vätskan gör det enklare för dig att föra in saker i snippan utan att det gör ont. Det är viktigt att du ALLTID är våt när du ska ha sex!

4. Dina svällkroppar fylls med blod
På en snippbärare sitter det svällkroppar i blygdläpparna, runt slidöppningen och i klitoris. Dessa svällkroppar fylls med blod när du blir kåt och det är de som gör att din klitoris blir större när du är upphetsad. Hos en kille sitter svällkropparna i snoppen!

Läs även:
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa
Sexfrågorna du inte vågar ställa (men som vi har svaret på)
Allt du borde veta om könssjukdomar

Källa: Omtalat
Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar