Annons

Annons

20 under 20: Sveriges coolaste tonåringarDe är unga, kända och supercoola! FRIDA listar Sveriges coolaste tonåringar (finns din favorit med?)

De är artister, YouTubers och bloggare och hörs och syns i både radio, tv och internet. Men de har en annan sak gemensamt också. De är alla tonåringar. FRIDA har listat Sveriges coolaste personer under 20, som en gång för alla bevisar att åldern bara är en siffra och att det går att kombinera sina drömmar med skolan.

Annons

1. Zara Larsson, 18 år, artist
Hon har redan fått svenska folket att förälska sig i hennes musik och hennes vägran att låta sig bli nedtryckt av andra. Nu står resten av världens på tur. Men en topp 15-placering på prestigefyllda Billboardlistan är Zara Larsson en av de absolut hetaste svenskarna i världen just nu.

Gilla FRIDA på Facebook

Red Carpet arrivals international celebs at Echo Awards Berlin Germany

 

2. The Fooo Conspiracy, 17-19 år, pojkband
Är det ens möjligt att inte älska TFC? De har varit ett av Sveriges största popband under flera år och låten Summer Love tros bli en av årets stora sommarhits.

The Fooo Conspiracy

 

3. Frans, 17 år, artist
Han kom från ingenstans (eller jo, från Ystad) och charmade hela svenska folket i årets Mello. Det gav honom inte bara det stora genombrottet utan också som bekant en biljett direkt till Globen och finalen av Eurovision Song Contest. Frans är definitivt här för att stanna.

Frans

 

4. Tova Helgesson, 16 år, YouTuber
Med sina roliga och träffsäkra YouTube-klipp har Tova charmat till sig 265 000 prenumeranter på sin kanal. Dessutom tog hon storslam på Guldtubengalan tidigare i år med hela tre vinster, bland annat för årets vlogg.

GuldTuben 2016 på Cirkus i Stockholm

Läs också: Nellie Berntssons rörande inlägg om näthatet

5. Isa Tengblad, 18 år, artist
Isa slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med dansanta pepplåten Don’t Stop där hon visade vad äkta girl power innebär. I år var hon tillbaka med powerballaden I Will Wait. Att hon dessutom har vunnit junior-SM i streetdance gör henne inte mindre cool.

Isa

 

6. Nicole Falciani, 19 år, bloggare
Hon är modell och programledare och har både haft en tv-serie på SVT och en podcast tillsammans med Chloé Schuterman. Men framförallt är hon känd som en av Sveriges största bloggare.

Nicole Falciani

 

7. Misslisibell, 14 år, YouTuber och bloggare
Trots att hon bara är 14 år har hon varit med länge i blogg- och YouTube-världen. Hennes YouTube-kanal om smink och mode har över 350 000 följare och förra året utsågs hon till Näringslivets främsta superkommunikatör av tidningen Resumé, där hon vann över storheter som Zara Larsson och Prins Daniel.

GULDTUBEN 2015 - Röda mattan

 

8. Oscar Zia, 19 år, artist
Vi har älskat Zia sedan han först klev ut på scenen i The X Factor 2012. Sedan dess har han hunnit komma två i Let’s Dance, varit radiosidekick i Knyckare i P3 och trollbundit oss med sina Mello-framträdanden, senast med tvåan Human, som handlar om att vara sig själv.

Oscar Zia

 

9. Keyyo, 19 år, YouTuber
Banantokiga YouTubern Keyyo (eller Kristina Petrushina som hon egentligen heter) har varit ett stort namn inom vloggvärlden ett bra tag. Hon har gjort SVT-serien Ombytta roller med Keyyo och vann i vintras priset för Årets humorkanalGuldtuben.

GuldTuben 2016 på Cirkus i Stockholm

 

10. Nellie Berntsson, 15 år, bloggare
Stjärnbloggaren Nellie Berntsson har hunnit med mycket under sina 15 år. Förutom att blogga om mode och livet på hästryggen har hon en egen YouTube-kanal och driver podcasten Är ni ihop? med Jacob Andersson. Hon skriver också krönikor för Expressen.

Nellie Berntsson

 

11. Manfred Erlandsson, 16 år, YouTuber
Hans underhållande och humoristiska YouTube-klipp har på kort tid gjort honom till en av de allra största stjärnorna på YouTube-himlen. Kanalen har över 177 000 prenumeranter i skrivande stund.

GULDTUBEN 2015 - Röda mattan

12. Noel Flike, 19 år, podcaster och artist
Du har säkert hört honom i Den fantastiska resan tillsammans med Zara Larsson, som är en av Sveriges populäraste podcasts. I april vann podden priset för Årets podcastFinest Awards. Precis som sin podpartner sysslar Noel också med musik, som bandmedlem i HOV1.

Noel Flike

Läs också: The Fooo Conspiracy: ”Vi ser när våra fans mår dåligt”

13. Wiktoria, 19 år, artist
Wiktoria stod för en av de största överraskningarna i årets Mello när hon gick från okänd tonåring till Sveriges nästa stjärnskott över en natt. Med sitt lockiga hår, de coola projektionerna på scenkläderna och en grym sångröst tog hon sig hela vägen till en fjärdeplats med låten Save Me.

Wiktiora

 

14. Chloé Schuterman, 17 år, bloggare
Chloé Schuterman är en av Sveriges största modebloggare som bland annat drivit podcasten Nicole och Cholés podcast med Nicole Falciani, som hon också gjort SVT-serien Chloé och Nicole med.

Chloé Schuterman

 

15. Lisa Ajax, 17 år, artist
Hon är bara 17 men är redan van att sjunga för en miljonpublik. Som 16-åring vann hon, som yngsta person någonsin i Sverige, Idol 2014. I år fick vi åter se henne i tv-rutan när hon för första gången tävlade i Melodifestivalen, där hon tog sig direkt till finalen i Friends Arena men låten My Heart Wants Me Dead.

Lisa Ajax

 

16. Liam Pitts, 13 år, YouTuber
Liam Pitts är son till Idol-domaren Laila Bagge, som också är den som har blivit måltavla för Liams framgång. Liam utsätter sin mamma för roliga pranks och filmar, vilket har blivit en stor succé på YouTube.

Liam Pitts

 

17. Rebecka Josephson, 13 år, skådespelare
Rebecka Josephson imponerade stort i rollen som Stella i dramafilmen Min lilla syster mot bland andra artisten Amy Diamond. Hon hyllades för insatsen även internationellt när hon vann pris för bästa kvinnliga skådespelare på International Urban Film Festival i Iran. Vi tror stenhårt på Rebeckas skådespelarkarriär!

Rebecka Josephson

 

18. Beas Liv, 16 år, YouTuber
Beatrice Reiman har tagit internet med storm via sin underhållande YouTubekanal Beas liv. Med 136 000 prenumeranter och tv-programmet Hey Nickolodeon tillsammans med YouTubekollegan Hampus Hedström är hon en av våra mest lovande YouTubers.

Comic Con Gamex 2015 / Friends Arena

Läs också: Chloë Grace Moretz och Brooklyn Beckham: ”Vi är tillsammans”

19. Hampus Hedström, 19 år, YouTuber
Hampus är ståuppkomikern och trollkarlen som blev YouTuber. Det har visat sig vara ett klokt steg. Förutom en populär YouTube-kanal har Hampus också ett tv-program på Nickelodeon tillsammans med Beas Liv-Bea.

Comic Con Gamex 2015 / Friends Arena

 

20. Benjamin Wahlgren Ingrosso, 18 år, artist
Som son till Pernilla Wahlgren är Benjamin praktiskt taget uppvuxen i rampljuset. Men nu vill han stå på egna ben. Inte nog med att han kan dansa (han vann Let’s Dance 2014) så skvallrar hans låt Fall in Love om att han är en minsta sagt lovande musiker också.

Benjamin Wahlgren Ingrosso

Läs också:
Så laddar Frans inför Eurovision
KRÖNIKA: ”Bra betyg gör dig inte till en bättre människa”
Så gör Therese Lindgren comeback efter dödspranket

Av: Erika Svensson
Foto: IBL, SVT, Ola Axman, Instagram.com/gonzanellie, Instagram.com/prinzaugustt

Annons
Annons


AnnonsLaddar