Annons

Annons

17 peppande knep för att må bättre på direktenDet handlar om känslor, mående och vad du som person kan göra för förändring. Det är dags att uppgradera livet till det bättre.

#1: Stå upp för dig själv
Tycker alla i din klass att Teen Wolf, som du typ lever för, är en töntig serie att titta på? Istället för att backa undan och titta på tv-serier som andra gillar, försvara din favorit.

Annons

#2: Förlåt och gå vidare
Det är dags att lägga gammalt groll bakom sig. Kanske ska du sluta fred med personen som alltid tittar snett på dig? Det tar mer energi från dig att vara elak tillbaka än att förlåta.

#3: Släpp ut din inre nörd
Oavsett om det är matte, Pretty little liars eller 5SOS-låtar – det är dags att visa världen dina nördiga kunskaper om ditt favoritämne. För all del, skryt lite ibland.

#4: Fundera över hur du mår
Nästa gång någon frågar hur du mår, svara inte bara ”bra”. Tänk efter och se hur du egentligen känner dig. Glad, ledsen, stressad eller trött?

Video: Så boostar du ditt självförtroende

#5: Det är okej att inte vara bäst
Jämför inte ditt liv och dina kunskaper med skolans A-student eller hon som redan har en framgångsrik YouTube-kanal. Du ska enbart fokusera på att göra det bästa du kan. Och glöm inte, det är helt okej att slappa lite också.

#6: Säg ifrån
Ibland kan vi glömma var gränsen mellan roligt och elakt går. Tycker du att en vän, klasskompis eller förälder säger någonting som du inte tycker är okej, säg det. Hur ska de annars veta att det sårar?

#7: Ta kontakt
Kanske är det någon du träffade på ett läger förra året eller en ny Instagram-vän som delar favoritidol med dig. Ta upp kontakten och träffa nya vänner.

#8: Utmana dig själv
Många av oss fungerar som så att vi blir nöjda om vi presterar bra och hellre bättre än vi tidigare gjort. Sätt upp små mål, som att du ska höja ditt betyg i ett ämne under året.

#9: Visa ditt riktiga jag
Visst ser ditt Instagram-liv perfekt ut. Men ibland har vi dåliga dagar och det är viktigt att visa den sidan av dig också. Annars kanske folk tror att du är en supertjej som aldrig behöver stöd eller hjälp.

#10: Skratta åt det dåliga
Åh nej, kan du inte åka skridskor och ramlar hela tiden på idrotten? Hela världen kommer inte att gå under och det finns ingen regel som säger att alla ska kunna det. Om du råkar snubbla, skratta åt det och gör ditt bästa, det är mer än nog.

#11: Sätt ord på dina känslor
Ibland är det svårt att släppa en irritation samtidigt som vi försöker dölja det med ett stelt leende. Sätt i stället ord på känslorna genom att säga högt ”nu mår jag dåligt” eller ”nu är jag förbannad”. Det kommer hjälpa dig att släppa det hela.

Kolla in : Här är klädkollektionen som ska stoppa mobbning

#12: Förverkliga en dröm
Det är dags att ta steget från fantasi till verklighet. Vill du börja designa smycken? Köp ett pyssel-set och gör det. Vill du skriva en bok? Plocka fram datorn. Bara du kan stoppa dig från att försöka.

#13: Sluta avundas andra
Det är klart att du kan tycka att någon har en fin hårfärg eller berömma någons stil. Men att konstant fokusera på saker som andra har, men du inte har, är inte sunt för dig. Börja se det bästa med dig och alla dina positiva sidor (som andra garanterat är avundsjuka på).

#14: Var vän med alla
Det är så mycket roligare att få ett leende i stället för en bitchblick. Så tänk på vilket första intryck du ger folk och var snäll mot alla. Det lönar sig i det långa loppet.

Läs också: Ashley Benson slår tillbaka mot kroppsidealen: ”Jag får höra att jag är för fet”

#15: Strukturera upp
För att slippa stress i veckan kan du sätta dig ner i tio minuter på söndagskvällen och planera vad du ska göra. Vilka dagar är det läxläsning som gäller och vilka dagar har du träning? Glöm inte att planera in roliga aktiviteter också som häng med kompisar.

#16: Stå upp för andra
Oavsett om det är din bästis, ett syskon eller någon som blir mobbad. Stå upp för andra så kommer de att stå upp för dig. Tillsammans är vi starkare.

#17: Det finns alltid i morgon
Har du en dålig dag? Ta ett varmt bad, ät choklad och titta på din favoritserie. I morgon kan du ta nya tag för att få en bättre dag än i dag.

Läs också:
11 peppande citat av kändisar som boostar ditt självförtroende
Kendall Jenner talar ut om sina acneproblem
Så tvingades Demi Lovato ändra sitt utseende för Disney Channel

Foto: Brooke Cagle/unsplash

Annons
Annons


AnnonsLaddar