Annons

Annons

11 saker du inte visste om Stranger things

Stranger-things-facts


En av de populäraste tv-serierna just nu är Stranger things. Här är elva saker du antagligen inte visste om serien.

1. Skulle ha hetat något annat
Från början skulle Stranger things ha hetat Montauk. Serien skulle nämligen ha utspelat sig i Montauk men de fick byta stad då de insåg att de skulle bli svårt att spela in där under vintern.

Annons

2. Massor av castings
För rollerna som barnen fick 906 killar och 307 tjejer provspela. Den första som fick en roll var Gaten Matarazzo som spelar Dustin.

3. Bytte namn
”The Upside Down” heter egentligen Nether men under inspelningar blev de så vana vid att kalla det för ”The Upside Down” att de valde att behålla namnet. Samma sak hände med the Shadow Monster i säsong 2 som egentligen heter the Mind Flayer.

4. Elevens hår
För att övertala Millie Bobby Brown att raka av sig håret så visade producenterna bilder på Charlize Theron i Mad Max: Fury Road. När Millie väl gjorde det så grät hennes pappa men hon själv menar på att det är det bästa hon gjort.

5. Gruppchatt
Alla skådespelarna har en gruppchatt tillsammans som de kallar ”Stranger texts”.

6. Steve och Dustins bromance
I originalmanuset till säsong 2 fanns inte Steve och Dustins bromance med. Men eftersom både Dustin och Steve fick sina hjärtan krossade så bestämde sig producenterna för att de behövde varandra.

giphy 2

7. Salt för att flyta
För att Eleven skulle kunna flyta i poolen i säsong 1 så hade de i 544 kilo salt i vattnet.

8. Första kyss
Under Stranger things har flera av skådespelarna fått sin första kyss. Både Caleb McLaughlin (Lucas), Sadie Sink (Max) och Millie Bobby Brown (Eleven).

9. Spelar spel
När de har tid över vid inspelningarna brukar alla skådespelarna spela kort och monopol tillsammans.

10. Höll hemligt
Millie Bobby Brown berättade inte för någon att hon skulle vara med i säsong 2 av Stranger things. Inte ens hennes familj visste om det.

11. Kyssen
När Mike (Finn Wolfhard) och Eleven (Millie Bobby Brown) dansar på balen så kan man se att Mike viskar ”Im coming in” precis innan de kysser varandra.

Läs mer:
Här är allt nytt som kommer till Netflix i januari 2018
21 tv-serier du kan se på Netflix redan ikväll
Så hittar du Netflixs hemliga filmkategorier

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar