Annons

Annons

Se första mensreklamen som vågar visa riktigt blodDet är först nu vi får se riktigt blod och mensskydd i användning. Visst är det konstigt att det inte har visats sådana här reklamfilmer tidigare?

Har du tänkt på att reklamfilmerna för mensskydd på tv alltid visar en blå vätska istället för blod? Väldigt konstigt egentligen, eftersom färgen på mensen ju faktiskt inte är blå. Det var den inte senast vi kollade, i alla fall!

Annons

Läs också: 14 bilder som sammanfattar hur det är att ha mens

En annan konstig grej är att det alltid ska vara med en massa blommor i reklamfilmerna. Kan det möjligtvis vara för att den blå färgen i kombination med väldoftande blommor ska få det hela att se lite fräschare ut?

Mens är det mest normala som finns. Så varför ska det behöva vara blå färg och blomstrande ängar med för att mens ska visas upp på tv? Varför inte visa upp det som det faktiskt ser ut och är i verkligheten istället?

Läs även:
6 saker du förmodligen inte visste om tamponger
Långläsning: Varför är mens pinsamt?
Fråga FRIDA: Hur ofta ska jag byta tampong?

Ett företag som äntligen har gjort det är Bodyform, det brittiska Libresse. De fokuserar på något som reklamfilmer för mensskydd aldrig har gjort tidigare – nämligen blod och mensskydd i användning. Sjukt bra initiativ tycker vi!

Se reklamfilmerna i videoklippen nedanför!

Foto: IBL

Annons
Annons


Annons
Laddar