Annons

Annons

Recept: Smarriga mini-semlor på pinne



Annons


I dag är det fettisdagen och det är dags att äta sig proppmätt på semlor! Här är receptet till en roligare variant som du kan bjuda dina BFF's på.

Mini-semlor är det perfekta alternativet till den vanliga traditionella semlan. Det blir dessutom roligare att äta semlan på en pinne! Bakom receptet står Johanna BergqvistDelikatessboxen.

Du behöver:
Semmeldegen
25 g jäst för söta degar
75g Smör
2 1/2 dl mjölk
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 msk kardemumma
1 ägg till pensling
6-7 dl vetemjöl

Mandelmassan
100g sötmandel
1 msk socker
15 g smör

Såhär gör du semlorna:
Börja med att smälta smöret och blanda i mjölken, låt allt värmas på plattan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll mjölk och smörblandningen över när de uppnått rätt temperatur. Blanda i socker, malen kardemumma och salt. Nu är det dags att försiktigt ha lite mjöl åt gången under omrörning. När allt mjöl är fördelat i degen ska den få jäsa i 50-60 min. Täck med en handduk! Knåda degen på ett mjölat underlägg och dela i 30 delar, rulla till fina jämna bollar. Fördela på plåtar och låt jäsa i 30 minuter innan de åker in i ugnen – glöm inte att pensla med det lätt vispade ägget! Grädda i 6-11 min på 200 graders värme.

Såhär gör du mandelmassan:
Börja med att skålla mandlarna och ta bort skalet. Lägg i en mixer och mixa tillsammans med socker och smör, tillsätt lite vatten om du vill.

När semlan är klar, skär eller klipp bort locket och ta bort så mycket av innanmätet du känner är lämpligt. Ha i en sked vispad grädde och blanda till en fin smet som du sedan fyller semlorna med. Spritsa på den vispade grädden och lägg på locket, pudra över florsocker. Stick i pinnarna och sätt dem i en oasis, exempelvis.

Fler smarriga recept:
Recept: Nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows
Recept: Amerikanska pannkakor med marshmallows och choklad
Recept: Varm choklad med smak av kanel

Foto: Jonas Stensved/Delikatessboxen


Annons

Annons



Laddar