Annons

Annons

Recept: Smarriga chokladbollar med jordgubbar



Annons


Älskar du också chokladbollar? Om du vill testa en helt ny variant av den populära godsaken så kan du testa att byta ut kaffet mot jordgubbar. Mums!

Även om vanliga chokladbollar kan vara det godaste som finns, så är det inte helt fel att testa en ny variant ibland. I den här smeten är kaffet utbytt mot jordgubbar – perfekt i sommar!

Receptet är enkelt och det går snabbt att göra. Perfekt fika att bjuda dina BFF’s på!

Du behöver:
100 gram jordgubbar
0,5 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
100 gram rumsvarmt smör

Så gör du:
Mosa jordgubbarna ganska grovt med en gaffel. Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke, gärna med händerna. Smeten blir ganska lös. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter så att den tjocknar och blir lättare att hantera. Forma smeten till bollar och rulla dem i strössel eller pärlsocker. Låt stelna i kylen. Förvara dem i kylen fram till serveringen.

Fler recept:
Recept: Nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows
Recept: Amerikanska pannkakor med marshmallows och choklad
Recept: Så gör du Bella Thornes chokladfrappe

Foto: Bakverket.se


Annons

Annons



Laddar