Annons

Annons

Recept: Nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows



Annons


I dag är det lördag! Vad passar då bättre än att äta nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows? MUMS!

Nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows
Till pajskalet:
3,5 dl krossade digestive-kex
2 msk smör
1,1 dl jordnötssmör

Till fyllningen:
4,5 dl mjölk
2 msk + 2 tsk majsstärkelse (maizena)
1,7 dl nutella
0,5 tsk vaniljextrakt (valfritt)
4,5 dl smält marshmallow

Såhär gör du:
Blanda ihop smör och jordnötssmör i en liten skål och värm i micron i ungefär 30 sekunder, eller tills smöret är smält. Blanda ihop väl. Rör i de krossade kexen tills du har en jämn smet. Tryck ut pajdegen jämnt i en pajform och ställ den åt sidan. Blanda ihop maizenan med 0,6 dl av mjölken i en liten skål och ställ den åt sidan. Blanda ihop nutella, resten av mjölken och vaniljextraktet i en kastrull och värm på låg värme tills nutellan är helt smält.

Blanda i maizena-mixen i nutella-mixen och låt allt koka upp medan du rör hela tiden tills smeten tjocknar. När det börjar koka ska du röra i 2 minuter tills smeten är helt tjock. Häll sedan ner smeten i pajskalet och ställ in i kylen i ungefär en timme. När nutellan har stelnat värmer du marshmallows i micron i ungefär 30-45 sekunder (eller tills det blivit rinnigt). Bred ut marshmallowsen på kakan och ringla sedan nutella över hela kakan. Förvara pajen i kylen tills det är dags att servera.

NJUT!

Fler recept:
Recept: Så gör du Bella Thornes chokladfrappe
Recept: Amerikanska pannkakor med marshmallows och choklad
Recept: Varm choklad med smak av kanel

Foto: Lifeloveandsugar.com


Annons

Annons



Laddar