Annons

Annons

Recept: Amerikanska cinnamon rolls (kändisarnas favorit!)



Tycker du om kanelbullar? Då kommer du att älska det här receptet. Amerikanska cinnamon rolls har allt och lite till!

Har du sett de amerikanska motsvarigheterna till kanelbullar? Istället för bullpapper och pärlsocker, serveras dessa läckerheter direkt ur långpannan, med en sockerglasyr på toppen. Det bästa av allt? De är större och oftast lite saftigare än vanliga kanelbullar. Hur gott?! Så här gör du dina egna:

Annons

Du behöver:

Till degen:
1,5 dl smör eller margarin
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
Ca 1,4 l vetemjöl

Till fyllningen:
1,5 dl smält smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kanel

Till glasyren:
4 dl florsocker
2 msk vatten

1 ägg att pensla bullarna med.

Cinnamon rolls är superpopulärt i USA, och äts till och med i vissa fall som frukost!

Cinnamon rolls är superpopulärt i USA, och äts till och med i vissa fall som frukost!

Så här gör du:

1. Värm mjölken till fingertemperatur. Tips är att använda en termometer om du har en hemma. Mjölken ska bli ungefär 37 grader varm.

2. Smula ner jästen i en plastbunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i bitar, socker och salt.

3. Mät upp mjölet till toppen av ett litermått (du ska spara 0,5 dl till utbakningen) och häll ner i mjölksmeten.

4. Arbeta ihop degen i cirka 5 minuter i en bakmaskin, eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och inte kladdar om händerna.

5. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter, under en ren kökshandduk.

6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och kavla den till en avlång platta. Den ska bli cirka 0,5 cm tjock.

7. Bre på smöret på plattan (snåla inte) och strössla med socker och kanel (snåla inte där heller) och rulla sedan ihop degen till en rulle. Skär rullen i stora bitar, ca 2 cm tjocka, och placera bullarna tätt ihop i en smörad långpanna, eller på en bakplåt med bakplåtspapper.

8. Pensla bullarna med det uppvispade ägget, det ger dem en snygg, gyllenbrun yta när de gräddas.

9. Grädda bullarna i ugnen på 250 grader i 8 minuter.

10. Låt bullarna svalna en stund under bakduken innan du börjar med garneringen. Vispa ihop florsockret med vattnet till en jämn smet. Pensla på bullarna lite snyggt med en gaffel för att få ränder, eller dränk dem genom att hälla över smeten, och pensla runt med en slickepott. Låt glasyren stelna en stund innan servering!

Tips! När du väl hällt på glasyren kan du inte värma bullarna igen, då kommer glasyren att smälta. Vill du spara några bullar i frysen kan det vara smart att glasera bullarna en och en istället för att dränka hela plåten.

Fler recept:
Smarrig smoothie med jordnötssmör
Chili Cheese – inspirerat av McDonald’s
Så gör du din egen american milkshake med oreos

Foto: IBL

Annons
Annons


Annons




Laddar