Annons

Annons

11 biofilmer du inte vill missa i sommarUnder sommaren är det ofta många stora filmer som har biopremiär. FRIDA har listat 11 filmer som du inte vill missa i sommar!

1. Milo – Månvaktaren
Faunen Milo har blivit utsedd till Månvaktare och alla blir förvånade, inte minst han själv. Milo är rädd för mörkret och är inte redo att ta på sig ansvaret som Månvaktare. När solen plötsligt blir stulen är det Milos fel, så han bestämmer sig för att ta tillbaka solen. Milo ser du på bio från 19 maj.

Annons

2. Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge
Kapten Jack Sparrow är tillbaka på bioduken i Pirates of the Caribbean. Denna gång är den Kapten Salazar tillbaka och tänker förgöra varenda pirat. Filmen har biopremiär den 24 maj.

3. Wonder woman
Äntligen kommer det fram lite girl-power på bioduken. Wonder woman är en spännande actionfilm som handlar om Diana som är prinsessa av Amazonerna. Diana är uppfostrad till att bli krigare och hennes uppdrag är att rädda jorden från krig och hot. Filmen har biopremiär den 2 juni!

4. Baywatch
När livräddarna Mitch och Matt hittar en död kropp på stranden så blir deras uppdrag at hitta de kriminella gänget som härjar på stranden. I en spännande action komedi ser vi både Dwayne Johnson och Zac Efron. Filmen har biopremiär den 2 juni.

5. Dumma mej 3
Gru, Lucy och deras 3 döttrar, Margo, Edith och Agnes är tillbaka på bioduken i Dumma mej 3. Och såklart alla minionerna. Denna gång stöter dem på den elaka skurken Balthazar Bratt som är en före detta barnstjärna som har blivit lite besatt av karaktären han spelade på 80-talet. Dumma mej 3 kommer du kunna se på bio från den 30 juni.

6. Spiderman: Homecoming
Efter ett actionfylld äventyr med The Avengers, så återvänder Peter hem till sin moster May. Peter försöker gå tillbaka till sina vanliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att fortsätta vara hjälte. När skurken Vulture dyker upp så får Peter äntligen chansen att vara hjälte igen. Spiderman: Homecoming kan du se på bio från 7 juli.

7. Dunkirk
Dunkirk är den hemska berättelsen om de brittiska trupper som blir omringade och invaderade på stranden vid Dunkerque under andra världskriget. Hundratusentals människor är fast på stranden och vill bekämpa fienderna. I filmen debuterar också Harry Styles som skådespelare. Dunkirk har premiär den 19 juli.

8. Valerian and the City of a thousand planets
Valerian och Laureline är specialagenter för regeringen och har ett uppdrag att upprätthålla ordning i hela universum. Under resans gång så utvecklas känslor från Valerians sida, men känner Laureline samma för honom? I filmen får vi bland annat se Cara Delevingne och Dane Dehaan. Filmen har biopremiär den 2 augusti.

Läs mer:
Harry Styles avslöjar när hans sololåt släpps – i mystisk film
25 kärleksfilmer som är perfekta att se i helgen
Så skiljer sig Pixar-filmerna åt – land för land

Foto: IBL
Av: Vilde Merkesdal

Annons
Annons


Annons
Laddar